Go back


Samtykkeerklæring

Samtykke

Ved å godta dette samtykket godtar du også våre brukervilkår og personvernerklæring.


Friskus er en digital plattform for aktivitet, deltagelse og frivillighet. Friskus AS utvikler plattformen Friskus. I Friskus vil du som bruker kunne finne aktiviteter i ditt nærområde som du kan delta på. Det er også aktiviteter som trenger hjelp, såkalte oppdrag. Du kan som bruker velge å delta på oppdragene som frivillig og da hjelper du til for å få gjennomført aktiviteter.


Det er frivillig å registrere seg i Friskus med en brukerprofil og det koster heller ingenting. For å kunne delta må vi ha en noen opplysninger om deg og ved å godta dette samtykke samtykker du til at vi kan innheten disse. I dette samtykket går det frem blant annet hvilke opplysninger som innhentes, hva de benyttes til med mer.


Hva samtykker du til?

Ved å godta denne samtykkeerklæringen gir du samtykke til at opplysninger blir innhentet og lagret. Dette er beskrevet nærmere nedenfor.


Blir du medlem av en eller flere grupper i Friskus samtykker du til at administrator/koordinator for gruppen kan se kontaktopplysningene dine. Dette for at de skal kunne kontakte deg i forbindelse med aktiviteter/oppdrag som gruppen har ansvar for. Å bli medlem i en gruppe er frivillig. Du kan forlate en gruppe når du selv måtte ønske.


Gruppen kan melde deg på aktiviteter men du kan selv velge å avslå påmeldingen.


Vi ønsker alltid å forbedre Friskus og utvikle bedre tjenester. I dette arbeidet samarbeider vi også med kommuner og forskningsinstitusjoner. For å bedre Friskus og folkehelsearbeidet i norske kommuner vil vi gjerne kunne spørre deg om å delta i spørreundersøkelser, intervju eller testgrupper. Det er selvsagt alltid frivillig å delta.


Opplysninger vi innhenter om deg

Følgende personopplysninger registrerer vi om deg:


 • Navn, (1)
 • Brukernavn,
 • Passord og/eller pin-kode, (2)
 • Epost adresse,
 • Adresse,
 • Telefonnummer, (1)
 • Fødselsdato, (1)
 • Kjønn,
 • Brukerhendelser i Tjenesten som IP-adresse, sider – og funksjoner som brukes som del av Tjenesten, klokkeslett, nettadresser, maskinvareattributter, nettleserinformasjon og lokasjon,
 • Hvem den foresatte samtykker på vegne av, (3)
 • Forespørsler fra BankId inkl. sporingsId. (3)
 1. Dette lagres også for foresatte som samtykker på vegne av brukere som er under 15 år
 2. Ditt passord er kryptert som vil si at vi ikke kan lese ut ditt passord.
 3. Lages kun for de som samtykker på vegne av brukere som er under 15 år

I tillegg vil alle aktiviteter du deltar på, oppretter, bilder og kommentarer bli lagret i Friskus.


Vi lagrer informasjon om brukeradferd som hvilke sider som blir brukt og andre brukerhendelse. Dette kan inkludere data som IP-adresse, sider – og funksjoner som brukes som del av Tjenesten, klokkeslett, nettadresser, maskinvareattributter, nettleserinformasjon og lokasjon.


For å innhente informasjon om brukeradferd kan vi bruke weblogger eller programmer som kjenner igjen brukernes enheter og samler inn informasjon om bruk av Tjenesten. Dette inkluderer også bruk av informasjonskapsler (cookies) og lignende teknologier for å samle inn ytterligere brukerdata for nettstedet og forbedre Tjenesten.


Hvorfor innhenter vi dette om deg og hva bruker vi det til?

Opplysningene over bruker vi for at du skal kunne melde deg på aktiviteter i Friskus. Fødselsdatoen trenger vi for å vite alderen din. Er du under 15 år må du ha dine foresattes særskilte samtykke for å opprette bruker.


Opplysningene om foresatt/verge lagrer vi for å kunne dokumentere samtykket og eventuelt be om fornyet samtykke ved endringer. Vi må også vite at den som godkjenner er over 18 år.


Informasjon om brukeradferd brukes kun i forbindelse med feil og for å forbedre Tjenesten.


Kontaktinformasjonen kan brukes til å sende påloggingsinformasjon og annen relevant informasjon om Tjenesten, deriblant nyheter, forespørsel om brukerundersøkelser o.l.


Vi kan aldri bruke din kontaktinformasjon til å sende deg reklame fra andre aktører.


Håndtering av opplysningene

Informasjon som bilder, kommentarer, likes vil kunne være synlig for alle som benytter Friskus. Innhold som du publiserer på lukkede grupper i Friskus vil kun være synlig for gruppens medlemmer. Du kan redigere, slette eller endre alle opplysninger du oppgir og innhold du publiserer. Vi vil ikke levere opplysninger om deg videre til noen andre utenfor Friskus. Du har rett til innsyn i de opplysningene som er lagret om deg og kan kreve retting av feilaktige eller ufullstendige opplysninger. Unødvendige opplysninger kan du også be om slettes eller du kan slette dem selv.


Ønsker du å benytte deg av denne retten send en skriftlig forespørsel på friskus@friskus.com.


Opplysninger om foresatt/verge som samtykker på vegne av barn under 15 lagres så lenge brukeren har profil i Friskus. Når profilen slettes eller brukeren blir eldre enn 15 år slettes informasjonen.


Som foresatt/verge kan du be om å få slettet profil på vegne av brukeren. Ønsker du å benytte deg av denne retten ta kontakt med oss på friskus@friskus.com.


Hvilken informasjon har gruppen?

Hver gruppe i Friskus har tilgang til informasjon om hvem som deltar på aktiviteter i gruppens regi og kan føre statistikk over sine aktiviteter.


Blir du medlem av en eller flere grupper i Friskus samtykker du til at administrator/koordinator for gruppen kan se kontaktopplysningene dine. Dette for at de skal kunne kontakte deg i forbindelse med aktiviteter/oppdrag som gruppen har ansvar for. Å bli medlem i en gruppe er frivillig. Du kan forlate en gruppe når du selv måtte ønske.
Gruppen har også tilgang til informasjon om sine medlemmer inkludert sertifikat og kompetanser som hører til gruppen og/eller er offentlige og tid for siste innlogging.


Hvilken informasjon har kommunen om deg?

Kommunen du tilhører har tilgang til anonymiserte opplysninger om antall som deltar på aktivitet fordelt på demografi så som kjønn, alder og interesser.


Hvor lenge lagrer vi opplysningene om deg?

Opplysningene om deg blir lagret så lenge du er registrert bruker. Ønsker du ikke å være registrert bruker kan du enkelt slette deg fra Friskus under Innstillinger. Ved å slette brukeren din trekker du samtidig dette samtykket. Alle opplysninger om deg vil bli slette samt alle kommentarer, bilder etc. Har du medlemskap i en eller flere grupper vil du også bli fjernet her og alle opplysninger om deg slettes. På grunn av sikkerhet har vi sikkerhetskopi av vår database i inntil 30 dager. Etter 30 dager fra du slettet/trakk samtykket vil alt være slettet. Vi har ingen mulighet til å gjenopprette kontoen din hvis den slettes.


Dersom du innehar en administrativ rolle, for eksempel koordinator eller administrator i en eller flere grupper, vil sletting av din konto ikke medføre sletting av innhold du har opprettet på vegne av disse gruppene, for eksempel aktiviteter du har opprettet, meldinger du har sendt på vegne av gruppen etc.


Hvordan trekker du samtykket?

Du kan når som helst trekke samtykket. Du gjør dette ved å slette din brukerkonto i Friskus under dine profilinnstillinger. Du kan også kontakte oss på friskus@friskus.com så hjelper vi deg.


Foresatte/verge kan også trekke sitt samtykke når som helt. Da vil også de som foresatt/verge har godkjent slettes. Dette gjøres ved å kontakte oss på friskus@friskus.com


Kontakt informasjon

 • Friskus AS, Organisasjonsnummer 919 724 528
 • Rognsbakken 42, 5705 VOSS
 • Tlf: 911 75 556
 • Email: friskus@friskus.com

Samtykkeerklæring  ·  Personvernerklæring

Powered by Friskus